Snickers | Hjemmelavet chokoladebar med peanut-crunch

Skulle det være en hjemmelavet gourmet-version af den klassiske snickers? Så se med her, hvor Rasmus Leck Fischer viser en drønlet og lækker udgave af peanutbaren.


Antal personer: 6

Tilberedningstid: 3,5 timer

Forberedelsestid: 20 min.


Ingredienser

    • 200 g god mælkechokolade
    • 5 dl fløde 38%
    • 200 g lys rørsukker
    • 50 g smør
    • 1 ps saltede peanuts
    • Flagesalt efter ønske
    • Hakket chokolade til pynt

Fremgangsmåde

    • Først skal du lave en mousse af mælkechokolade og fløde. Hak chokoladen i fine stykker. Varm 2 dl af fløden op - sørg for at den ikke bulderkoger. Vend den varme fløde over det hakkede chokolade, og rør til det hele er samlet.
    • Mens fløde- og chokoladeblandingen køler af, laver du saltkaramellen. Hæld sukker på en varm pande, når det er karamelliseret tilsætter du smør. Når smøret er bruset af, tilsætter du 1,25 dl fløde.
    • Når karamellen er ved at være færdig, smages den til med lidt havsalt.
    • Mens fløde- og chokoladeblandingen stadig køler, pisker du resten af fløden til letpisket flødeskum.
    • Så vender du den afkølede chokoladeblanding med flødeskummen. Vend først lidt flødeskum i chokoladeblandingen, og vend dernæst det hele ned i flødeskummen.
    • Tag en form ca. 25*15 cm. og beklæd den med husholdningsfilm. Så skal den på frys til den er stiv - det tager ca. 3 timer.
    • Når moussen har sat sig, skærer du den i passende størrelser. Top med saltkaramel, peanuts og lidt hakket mørk chokolade.