Koldskål | Nem kærmemælkskoldkål til sommeren

Den mest optimale danske sommerdessert, som smager friskt og fantastisk. Den kan toppes med alt fra friske bær til søde, sprøde kammerjunkere - det er selvfølgelig koldskål!


Antal personer: 4

Tilberedningstid: 10 min.

Forberedelsestid: -


Ingredienser

    • 165 g pasteuriseret æggeblommer (10 stk)
    • 150 g sukker
    • 2 stænger vanilje
    • 1/2 liter kærnemælk
    • 1/2 liter tykmælk
    • Saft fra 2 citroner
    • Jordbær og citronmelisse som tilbehør

Fremgangsmåde

    • Bland først en æggesnaps af æggeblommer, sukker og vanilje. Pisk det i fem minutter.
    • Vend nu forsigtigt tykmælk, kernemælk og citronsaften i æggesnapsen uden at piske luften ud af blandingen.
    • Koldskålen har godt af at stå lidt tid og trække i køleskabet - evt. mens i spiser aftensmad.
    • Spis den afkølede koldskål med jordbær og citronmelisse, eller hvad du har mest lyst til.