Den mest optimale danske sommerdessert, som smager friskt og fantastisk. Den kan toppes med alt fra friske bær til søde, sprøde kammerjunkere - det er selvfølgelig koldskål!
Antal personer: 4
Tilberedningstid: 10 min.
Forberedelsestid: -
Ingredienser
165 g pasteuriseret æggeblommer (10 stk)
150 g sukker
2 stænger vanilje
1/2 liter kærnemælk
1/2 liter tykmælk
Saft fra 2 citroner
Jordbær og citronmelisse som tilbehør
Fremgangsmåde
Bland først en æggesnaps af æggeblommer, sukker og vanilje. Pisk det i fem minutter.
Vend nu forsigtigt tykmælk, kernemælk og citronsaften i æggesnapsen uden at piske luften ud af blandingen.
Koldskålen har godt af at stå lidt tid og trække i køleskabet - evt. mens i spiser aftensmad.
Spis den afkølede koldskål med jordbær og citronmelisse, eller hvad du har mest lyst til.