Kyllingesalat I Med sprød bacon og friske asparges
Kyllingesalat med sprøde grønne asparges, frisk ramsløg & grillet brød.
Antal personer: 4
Tilberedningstid: 30 min. (1,5 time hvis du lader salaten hvile en time inden servering)
Ingredienser
- 6 stk kyllingeoverlår
- 100 g god tørsaltet bacon
- Et par kviste frisk timian
- 4 laurbærblade
- 8 stk sorte peberkorn
- 1 fed hvidløg
- 1 løg
- salt
- 150 g mayonnaise (opskrift på mayonnaise finder du på www.foodtv.dk)
- 2 spsk creme fraiche 38%
- Citronsaft
- Et bdt ramsløg
- 8 stk grønne asparges
- Anretning:
- Persille og/eller andre krydderurter
- Spæde ramsløgsblade
- Hovederne fra de grønne asparges
- 1 stk hvidt franskbrød
- Salt og peber efter behov
- Evt. syltede løg (opskrift på syltede løg finder du på www.foodtv.dk under opskriften på Nytårsgris)
Fremgangsmåde
- Tilbered kyllingen. Put kyllingelår i gryden, tilsæt et par kviste frisk timian og peberkorn. Knus et fed hvidløg, hak løget groft og kom det op i gryden. Tilsæt lidt salt. Dæk ingredienserne med vand, og lad dem koge i ca. 20 min.
- Mens kyllingen koger, skæres bacon i små bjælker, og steges herefter sprødt i lidt olie. Når de er sprøde, tages de op af panden og afdryppes på fedtsugende papir.
- Når kyllingelårene er kogt færdig, skal de afkøles. Når de er helt afkølede, fjernes både skindet og de ben som sidder inde i låret. Herefter plukkes lårkødet i mindre rustikke stykker, og stilles til side til senere brug.
- De rå grønne asparges snittes i små stykker. Gem aspargeshovederne til pynt.
- Pisk mayonnaise og cremefraiche sammen til en dressing. Tilsæt et par dråber citronsaft.
- Tilsæt nu dressingen lidt af gangen i skålen med kyllingekødet. Tilsæt de snittede asparges, den sprødstegte bacon og snittede ramsløg. Rør rundt og kyllingesalaten er færdig.
- Kyllingesalaten har godt af at trække en times tid. på køl
- Skær brødet i skiver, og rist dem på en grillpande et par minutter på hver side.
- Anret kyllingesalaten på ristet brød og pynt med aspargeshoveder, ramsløg og krydderurter. Tilføj evt. syltede løg (se opskrift her på www.foodtv.dk). Drys med salt og peber efter eget valg.