Lun kartoffelsalat I Dansk varm kartoffelsalat med rejer og krydderurter
Der skal laves forårsmad, luksuskartoffelsalat, friskpillede fjordrejer - så skinner solen
Antal personer: 4
Tilberedningstid: 20 min.
Forberedelsestid: 15 min.
Ingredienser
- Kartofler til salaten:
- 500 g nye kartofler, halveret
- 2 stk løg, halveret og skåret i tynde skiver
- 1 bundt dild - hakket fint
- 1 spsk smør
- Eddike sauce:
- 75 g lagereddike
- 75 g sukker
- 75 g vand
- 10 stk peberkorn
- 1 stk laurbærblad
- 2 - 3 dildkviste
- 200 g smør, koldt i tern
- 1 spsk grov sennep
- 1 fingerspids peber - tilsmagning
- Anretning:
- 200 g fjordrejer (kan udelades eller erstattes af almindelige rejer)
- olivenolie efter smag
- Brøndkarse
- Dild
- Tynde skiver løgringe af salatløg
Fremgangsmåde
- Kom kartoflerne i en gryde, tilsæt vand, salt og lidt frisk rosmarin (kan erstattes af andre krydderurter efter eget valg).
- Kog kartoflerne i 6 – 8 minutter. Tag dem herefter af blusset (selv om de er lidt hårde i kernen), og lad dem trække i det varme vand til de er møre. Her efter skal de dampe af.
- Mens kartoflerne trækker, laves eddike saucen. Kom eddike, sukker, vand, peberkorn, dild og laurbærblad i en gryde. Kog blandingen igennem et minut og sigt den herefter. Tilsæt grov sennep.
- Pisk herefter de kolde smørtern i eddikesaucen lidt efter lidt, mens den varmes på komfuret.
- Smag saucen til, således du føler, at du har den perfekt balance mellem syre, sødme og fedme.
- Herefter skal kartoflerne skæres i skiver. Og løgene snittes i tynde skiver.
- Hæld lidt eddikesauce i en gryde, tilsæt de skivede løg, og lad dem tilberede til de er blevet klare.
- Tilsæt nu de halverede kartofler, og vend dem rundt. Krydr med peber.
- Tag fjordrejerne ud fra køl 10 minutter før brug, og mariner dem i et par dråber olivenolie, salt, peber, en smule citronsaft og hakket dild.
- Anret kartofler og løgblandingen i dybe tallerkner og drys fjordrejer over.
- Blend eddikesaucen, så den skummer. Hæld den skummende sauce over, og pynt med urter.