Lun kartoffelsalat I Dansk varm kartoffelsalat med rejer og krydderurter

Der skal laves forårsmad, luksuskartoffelsalat, friskpillede fjordrejer - så skinner solen


Antal personer: 4

Tilberedningstid: 20 min.

Forberedelsestid: 15 min.


Ingredienser

    • Kartofler til salaten:
    • 500 g nye kartofler, halveret
    • 2 stk løg, halveret og skåret i tynde skiver
    • 1 bundt dild - hakket fint
    • 1 spsk smør
    • Eddike sauce:
    • 75 g lagereddike
    • 75 g sukker
    • 75 g vand
    • 10 stk peberkorn
    • 1 stk laurbærblad
    • 2 - 3 dildkviste
    • 200 g smør, koldt i tern
    • 1 spsk grov sennep
    • 1 fingerspids peber - tilsmagning
    • Anretning:
    • 200 g fjordrejer (kan udelades eller erstattes af almindelige rejer)
    • olivenolie efter smag
    • Brøndkarse
    • Dild
    • Tynde skiver løgringe af salatløg

Fremgangsmåde

    • Kom kartoflerne i en gryde, tilsæt vand, salt og lidt frisk rosmarin (kan erstattes af andre krydderurter efter eget valg).
    • Kog kartoflerne i 6 – 8 minutter. Tag dem herefter af blusset (selv om de er lidt hårde i kernen), og lad dem trække i det varme vand til de er møre. Her efter skal de dampe af.
    • Mens kartoflerne trækker, laves eddike saucen. Kom eddike, sukker, vand, peberkorn, dild og laurbærblad i en gryde. Kog blandingen igennem et minut og sigt den herefter. Tilsæt grov sennep.
    • Pisk herefter de kolde smørtern i eddikesaucen lidt efter lidt, mens den varmes på komfuret.
    • Smag saucen til, således du føler, at du har den perfekt balance mellem syre, sødme og fedme.
    • Herefter skal kartoflerne skæres i skiver. Og løgene snittes i tynde skiver.
    • Hæld lidt eddikesauce i en gryde, tilsæt de skivede løg, og lad dem tilberede til de er blevet klare.
    • Tilsæt nu de halverede kartofler, og vend dem rundt. Krydr med peber.
    • Tag fjordrejerne ud fra køl 10 minutter før brug, og mariner dem i et par dråber olivenolie, salt, peber, en smule citronsaft og hakket dild.
    • Anret kartofler og løgblandingen i dybe tallerkner og drys fjordrejer over.
    • Blend eddikesaucen, så den skummer. Hæld den skummende sauce over, og pynt med urter.