Ymerfromage | Mormors opskrift med søde bær

Trip down memorylane med mormors opskrift på ymerfromage med friske sommerbær.


Antal personer: 4

Tilberedningstid: 2 timer

Forberedelsestid: 15 min.


Ingredienser

    • 5 dl ymer
    • 150 g brun farin
    • 5 blade husblas
    • 1/2 stang vanilje
    • 2 dl piskefløde
    • Bronzefennikkelskud eller citronmelise
    • Hindbær
    • Jordbær

Fremgangsmåde

    • Flæk vanillestangen, skrap kornene ud og knus kornene sammen med en smule brun farin.
    • Rør ymer, farin og de knuste vanillekorn sammen, til farinen er opløst.
    • Udblød dernæst husblasen i koldt vand, og pisk fløden let stiv.
    • Når din husblas er blevet blød skal den i en gryde med en lille sjat vand. Det skal smeltes forsigtigt under omrøring.
    • Rør nu den smeltede husblas ud i ymermassen. Sørg for at vende det godt rundt, så der ikke kommer klumper. Vend så piskefløden i.
    • Sæt derefter massen på køl i ca. 2 timer.
    • Tag fromagen ud 5 min. før servering, så den kan 'smide' lidt kulde.
    • Skær jordbær i kvarte stykker. Anret jordbær, bronzefennikel og hindbær sporadisk ovenpå/ på toppen af din fromage.