Ymerfromage | Mormors opskrift med søde bær
Trip down memorylane med mormors opskrift på ymerfromage med friske sommerbær.
Antal personer: 4
Tilberedningstid: 2 timer
Forberedelsestid: 15 min.
Ingredienser
- 5 dl ymer
- 150 g brun farin
- 5 blade husblas
- 1/2 stang vanilje
- 2 dl piskefløde
- Bronzefennikkelskud eller citronmelise
- Hindbær
- Jordbær
-
Fremgangsmåde
- Flæk vanillestangen, skrap kornene ud og knus kornene sammen med en smule brun farin.
- Rør ymer, farin og de knuste vanillekorn sammen, til farinen er opløst.
- Udblød dernæst husblasen i koldt vand, og pisk fløden let stiv.
- Når din husblas er blevet blød skal den i en gryde med en lille sjat vand. Det skal smeltes forsigtigt under omrøring.
- Rør nu den smeltede husblas ud i ymermassen. Sørg for at vende det godt rundt, så der ikke kommer klumper. Vend så piskefløden i.
- Sæt derefter massen på køl i ca. 2 timer.
- Tag fromagen ud 5 min. før servering, så den kan 'smide' lidt kulde.
- Skær jordbær i kvarte stykker. Anret jordbær, bronzefennikel og hindbær sporadisk ovenpå/ på toppen af din fromage.