Den bedste mayo i verden er den, du selv laver! Derfor giver FoodTV dig her verdens nemmeste opskrift på en helt klassisk hjemmerørt mayonnaise.
Antal personer: 4
Tilberedningstid: 5 min.
Forberedelsestid: -
Ingredienser
165 g æggeblomme (svarende til 1 flaske pasteuriserede æggeblommer eller 10 æggeblommer)
1 tsk salt
2 spsk lys eddike (f.eks. hvidvinseddike)
1/2 l neutral olie (rasp-,majs- eller vindruekerneolie)
Fremgangsmåde
Start med at komme æggeblommen op i en blender sammen med salt og hvidvinseddike (du kan også bruge et elektrisk piskeris eller piske det i hånden). Det skal køre, til massen har samlet sig. Tilsæt nu olien lidt ad gangen indtil mayonnaisen får den ønskede konsistens.
Smag din mayonnaise til med salt og eddike og opbevar den i køleskabet i op til 14 dage.