Mayonnaise | Hjemmelavet og nemt på ingen tid

Den bedste mayo i verden er den, du selv laver! Derfor giver FoodTV dig her verdens nemmeste opskrift på en helt klassisk hjemmerørt mayonnaise.


Antal personer: 4

Tilberedningstid: 5 min.

Forberedelsestid: -


Ingredienser

    • 165 g æggeblomme (svarende til 1 flaske pasteuriserede æggeblommer eller 10 æggeblommer)
    • 1 tsk salt
    • 2 spsk lys eddike (f.eks. hvidvinseddike)
    • 1/2 l neutral olie (rasp-,majs- eller vindruekerneolie)

Fremgangsmåde

    • Start med at komme æggeblommen op i en blender sammen med salt og hvidvinseddike (du kan også bruge et elektrisk piskeris eller piske det i hånden). Det skal køre, til massen har samlet sig. Tilsæt nu olien lidt ad gangen indtil mayonnaisen får den ønskede konsistens.
    • Smag din mayonnaise til med salt og eddike og opbevar den i køleskabet i op til 14 dage.