Påskeæg | Lækre og sjove påskekager til hele familien
Overrask dine gæster til påskefrokosten med dekorerede påskeæg fyldt med lækker kage
Antal personer: 6
Tilberedningstid: 15 min.
Forberedelsestid: 40 min.
Ingredienser
- 6 æg
- 2 håndfulde salt
- Kagedejen:
- 120 g æg (svarer til 2 æg)
- 200 g hvedemel
- 180 g sukker
- 2 tsk bagepulver
- Lidt salt
- 100 g smør
- 125 g neutral yoghurt
- Saft fra 1 citron
Fremgangsmåde
- Start med at tømme æggene. Lav et lille hul i bunden af ægget med en spids kniv og tøm det i en skål, som du gemmer til senere.
- Vask æggeskallerne rene under koldt vand. Vær sikker på at fjerne alle de løse stykker fra skallen.
- Læg nu skallerne i en skål, drys med salt og hæld kogende vand over. Vær sikker på at der også kommer saltvand ind i æggene. Lad dem stå i vandet i 30 minutter. Imens laves kagedejen.
- Start med at sigte æggemassen fri fra skaller. Du skal kun bruge 2 æg til dejen (ca. 120 gram) så vej dette af og gem resten i køleskabet.
- Pisk smør, æg, yoghurt og citronsaft sammen i en røremaskine. Bland herefter mel, sukker og bagepulver sammen og vend det op i røremaskinen. Sørg for at blande det hele godt sammen. Put herefter dejen i en sprøjtepose.
- Tag æggeskallerne op af saltvandet og vask dem under den kolde hane. Put en smule olie ned i æggene, vend det rundt og hæld den overskydende olie fra.
- Lav små "reder" af sølvpapir på en bageplade og stil æggene heri. Fyld æggene halvt op med dej og bag dem ved 180 grader varmluft i ca. 15 minutter.
- Når æggene er bagt og afkølede, kan de dekoreres efter ønske.