Tarte Tatin | Fransk fristelse med søde æbler
Den klassiske franske æblekage Tarte Tatin er slet ikke bøvlet at lave, når bare du følger Nicolai Trams enkle opskrift. Se med her!
Antal personer: 4
Tilberedningstid: 20 min.
Forberedelsestid: 15 min.
Ingredienser
- 4 æbler
- 1 vaniljestang
- 1 rulle butterdej
- Sukker efter temperament
Fremgangsmåde
- Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær dem i små både.
- På langs flækker du ca. 2/3 af vaniljestangen og løsner kornene.
- Hæld sukker på en varm pande, så bunden lige akkurat er dækket.
- Når sukkeret er smeltet hældes igen sukker på panden. Vær gerne rundhåndet, så der kommer nok karamel.
- Opvarm sukkeret langsomt og ved lav varme, så det ikke brænder på. Den skal være gyldent.
- Sluk for panden og tilføj vaniljestangen.
- Læg æblebådende på karamellen (pas på du ikke brænder dig).
- Læg butterdejen på toppen af panden og prik huller med en kniv.
- Bag kagen i ca. 30 minutter.
- Placér en tallerken med en større diameter end panden på toppen og et viskestykke i bunden.
- Herefter vender du rundt, så kagen kommer ud på tallerkenen. Servér eventuelt med vaniljeis.