Crepes suzette | Nem opskrift på franske flamberede pandekager i orangesauce
Crépes suzettes lyder måske avanceret og meget fransk, men i virkeligheden er det en perfekt og let dessert, når du skal gøre det lidt ekstra lækkert.
Antal personer: 2
Tilberedningstid: 20 min.
Forberedelsestid: 20 min.
Ingredienser
- Pandekager:
- 50 g sukker
- 100 g mel
- 3 æg
- 4 dl sødmælk
- 100 g smør
- Skal fra 1 citron
- Sauce:
- 30 g ristede mandelsplitter
- 100 g sukker
- 50 g smør
- 2 appelsiner
- 3 spsk cointreau
Fremgangsmåde
- Brun smørret på en pande. Når smørret er brunt hældes det i en skål, sammen med æg, sødmælk og citronskal. Rør ingredienserne grundigt sammen og tilsæt melet lidt ad gangen indtil dejen er glat.
- Bag pandekagerne og fold dem til små trekanter.
- Forbered saucen ved at smelte sukkeret til karamel, tilsæt smør og saften fra de to appelsiner. Læg pandekagerne i saucen og tilsæt Cointreau. Antænd saucen og lad alkoholen brænde af.
- Anret pandekagerne med saucen og mandelsplitterne.