Crepes suzette | Nem opskrift på franske flamberede pandekager i orangesauce

Crépes suzettes lyder måske avanceret og meget fransk, men i virkeligheden er det en perfekt og let dessert, når du skal gøre det lidt ekstra lækkert.


Antal personer: 2

Tilberedningstid: 20 min.

Forberedelsestid: 20 min.


Ingredienser

    • Pandekager:
    • 50 g sukker
    • 100 g mel
    • 3 æg
    • 4 dl sødmælk
    • 100 g smør
    • Skal fra 1 citron
    • Sauce:
    • 30 g ristede mandelsplitter
    • 100 g sukker
    • 50 g smør
    • 2 appelsiner
    • 3 spsk cointreau

Fremgangsmåde

    • Brun smørret på en pande. Når smørret er brunt hældes det i en skål, sammen med æg, sødmælk og citronskal. Rør ingredienserne grundigt sammen og tilsæt melet lidt ad gangen indtil dejen er glat.
    • Bag pandekagerne og fold dem til små trekanter.
    • Forbered saucen ved at smelte sukkeret til karamel, tilsæt smør og saften fra de to appelsiner. Læg pandekagerne i saucen og tilsæt Cointreau. Antænd saucen og lad alkoholen brænde af.
    • Anret pandekagerne med saucen og mandelsplitterne.