Chokoladetærte med mørdej | Smuk chokoladetærte med hindbær
En ægte romantisk chokoladetærte, som både er en fryd for øje og mund!
Antal personer: 4
Tilberedningstid: 40 min.
Forberedelsestid: 20 min.
Ingredienser
- 300 g hvedemel
- 100 g flormelis
- 150 g smør
- 1 æg
- Ris til at holde mørdejen nede mens den bages
- 200 g chokolade
- 100 g smør
- 200 g fløde
- 1 pk hindbær
- 20 g flormelis
Fremgangsmåde
- Start med at lave en mørdej ved at blande æg, mel, flormelis og blødt smør sammen i en rørekedel indtil dejen er samlet.
- Pak mørdejen ind i film og lad den sætte sig på køl en times tid.
- Rul mørdejen ud til en halv cm tykkelse.
- Skær en rund skive af mørdejen, som passer i bunden af din tærteform. Skær en lang strimmel, der passer som side. Fór tærteformen med mørdej og prik bunden med en gaffel. Læg et stykke bagepapir i bunden og fyld tærteformen med ris, kerner eller lignende for at forhindre den i at hæve, når den bages.
- Bag tærten i en forvarmet ovn varmluft 180 grader i ca. 15 minutter.
- Skær chokolade og smør i mindre stykker og hæld op i en skål, kog fløde op og hæld ud over under omrøring, indtil cremen er glat.
- Tag tærten ud af ovnen, fjern risene, hæld chokoladecremen i, og sæt tærten på køl i en time.
- Når tærten er kold pyntes den med hindbær og flormelis.