Pære Belle Helene | Klassisk fransk dessert
Pære belle Helene er en klassisk fransk dessert, som passer perfekt til en hyggelig efterårsmiddag.
Antal personer: 3
Tilberedningstid: 60 min.
Forberedelsestid: 20 min.
Ingredienser
- 3 pærer
- 2 stænger vanilje
- 2 dl piskefløde
- 100 g sukker
- 2 citroner
- 150 g chokolade
- 25 g honning
- 1 pk vaniljeis
Fremgangsmåde
- Start med at måle 1 del sukker og 2 dele vand af i en kasserolle. Tilsæt saft fra 2 citroner og en stang vanilje.
- Kog lagen op så sukkeret smelter, imens skræller du pærerne.
- Tag lagen fra varmen og tilsæt de skrællede pærer, læg låg på gryden og lad pærerne trækker i lagen i en time.
- Hak chokoladen og hæld den i en kasserolle med vanilje, honning og fløde.
- Lun chokoladesaucen under konstant omrøring, indtil chokoladen er smeltet.
- Anret pærerne med vaniljeis og chokoladesauce.