Grydestegt kylling | Nem opskrift på gammeldags kylling med tilbehør
Antal personer: 4
Tilberedningstid: 60 min.
Forberedelsestid: 20 min.
Ingredienser
- 1 hel kylling
- 3 gulerødder
- 1/2 knoldselleri
- 3 løg (skalotteløg, rødløg og zittauerløg)
- 3 kviste timian
- 1 citron
- 3 dl hvidvin
- 3 fed hvidløg
- Olie
- Salt og peber efter behov
Fremgangsmåde
- Begynd med at skrælle og skære grøntsager i mundrette stykker.
- Steg grøntsagerne i en gryde.
- Kyllingen vaskes for blod og rester af indvolde.
- Krydder kyllingen med salt, peber, citronsaft og olivenolie.
- Sæt kyllingen i gryden ovenpå grøntsagerne, tilsæt hvidvinen. Læg låg på gryden og sæt den i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. en time. De sidste 10 minutter tages låget af så kyllingen kan få farve.
- Anret rodfrugterne i bunden af et fad, hæld saucen ved og sæt kyllingen ovenpå.