Grydestegt kylling | Nem opskrift på gammeldags kylling med tilbehør


Antal personer: 4

Tilberedningstid: 60 min.

Forberedelsestid: 20 min.


Ingredienser

    • 1 hel kylling
    • 3 gulerødder
    • 1/2 knoldselleri
    • 3 løg (skalotteløg, rødløg og zittauerløg)
    • 3 kviste timian
    • 1 citron
    • 3 dl hvidvin
    • 3 fed hvidløg
    • Olie
    • Salt og peber efter behov

Fremgangsmåde

    • Begynd med at skrælle og skære grøntsager i mundrette stykker.
    • Steg grøntsagerne i en gryde.
    • Kyllingen vaskes for blod og rester af indvolde.
    • Krydder kyllingen med salt, peber, citronsaft og olivenolie.
    • Sæt kyllingen i gryden ovenpå grøntsagerne, tilsæt hvidvinen. Læg låg på gryden og sæt den i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. en time. De sidste 10 minutter tages låget af så kyllingen kan få farve.
    • Anret rodfrugterne i bunden af et fad, hæld saucen ved og sæt kyllingen ovenpå.