Langtidsstegt lammekølle med krydderurter | Nem opskrift på påskelam
Lammekøllen kan godt virke uoverskuelig at lave, men det er faktisk ikke så svært, som du skulle tro. Alt du har brug for er god tid i køkkenet og en gryde, der kan gå i ovnen!
Antal personer: 8
Tilberedningstid: 3,5 timer
Forberedelsestid: 30 min.
Ingredienser
- 2 kg udbenet lammekølle
- 5 fed hvidløg
- 10 kviste timian
- 1 lille bdt bredbladet persille
- 1 dl olivenolie
- Salt og peber efter ønske
- Tilberedning i gryden:
- Olie til stegning
- 2 løg
- 1 hvidløg (helt)
- 2 dl rødvin
- 2 dl oksebouillon
Fremgangsmåde
- Først blander du krydderurter, hvidløg og olie til en rub til lammekødet. Pluk bladende af timiankvistene og gem kvistene til senere.
- Skær lammekøllen over på midten og fyld rub'en ind i midten. Saml lammekøllen igen og bind den nu med noget kødsnor eller luk den med kødnåle.
- Så skal kødet steges. Gør det i en stor gryde, som kan gå i ovnen - så er du sikker på at få alt det gode fra stegningen med under hele tilberedningen. Kom lidt olie i bunden af gryden sammen med timiankvistene og læg stegen i.
- Mens kødet steger kommer du hakkede løg og hvidløget ved. Halvér det hele hvidløg og læg det ned med skal på.
- Kødet skal brunes af - hvilket betyder at den skal brunes hele vejen rundt.
- Hæld nu rødvinen i og lad det koge ind til det halve. Tilsæt så fonden. Så skal hele herligheden i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 3 timer.
- Når lammekøllen er færdig tager du ud af ovnen og af gryden. Husk at fjerne snoren - så er du klar til at skære den ud.