Når det skal gå rigtig hurtigt, er æggekage den perfekte ret. Her får du Nicolai Trams version med tomat og løg.
Antal personer: 3
Tilberedningstid: 20-30 min.
Forberedelsestid: 5 min.
Ingredienser
9 æg
1 bk små cherrytomater (gerne blandede farver)
1 bdt purløg
1 løg
Vær opmærksom på, at ovenstående mængde af fyld er vejledende - du kan altid justere efter ønske.
1 spsk salt
Skal fra 1 citron
Olivenolie
Smør
Fremgangsmåde
Start med at slå æggene ud i en skål, tilsæt salt og pisk massen luftig med et piskeris.
Halver tomaterne. Hak purløg og løg fint, og riv citronskallen. Vær opmærksom på, at denne mængde af fyld er vejledende - du kan altid justere efter ønske.
Varm olivenolie på en pande. Tilsæt smørret og lad det bruse op, og når det er faldet til ro, hældes æggemassen på. Skub æggemassen rundt på panden, som når du laver røræg. Tilsæt tomater, purløg, løg og citronskal.
Sæt æggekagen i ovnen og bag den i 20-30 minutter ved 200 grader varmluft.