Karamelrand | Den danske creme brulée
Karamelrand er danmarks svar på creme brulée, og det smager meget sjovere, end det lyder! Se med her, hvor Umut fra "Grisen" i København viser dig sin version.
Antal personer: 6
Tilberedningstid: ca. 3 timer
Forberedelsestid: 15 min.
Ingredienser
- 3,5 dl mælk
- 90 sukker
- 1 vaniljestang
- 5 æg
- 7 æggeblommer
- 2,5 dl fløde
- 120 g sukker (til karamel)
Fremgangsmåde
- Hæld sukker, mælk og vanilje i en gryde og varm det op.
- Mens mælkeblandingen varmer blander du æggene og æggeblommerne i en skål. Når æggene er homogene blander du den kogende mælk i under piskning.
- Hæld massen tilbage i gryden og pisk godt. Hæld så fløden i under omrøring.
- Nu skal karamellen laves. Hæld sukker i en gryde og varm det langsomt op til at det bruner. Pas på, at det ikke brænder på. Når den er brunet og lind, er den klar.
- Hæld karamellen i bunden af formene. Når det har sat sig lidt, hælder du æggemassen op i formene. Fyld i bradepande halvt med vand og sæt formene i.
- De skal have ca. 60 min. ved 90 grader i almindelig ovn. Sæt dem herefter på køl i mindst 2 timer, til de har sat sig. De har bedst af at stå natten over.
- Når karamelranden har sat sig, vendes de på hovedet ud på en tallerken, og så er de klar til servering.