Spaghetti med kødboller | Spis som Lady og Vagabonden
Få den ægte smag af Italien med denne opskrift fyldt med autentiske smage fra Sydeuropa.
Antal personer: 4
Tilberedningstid: 10 min.
Forberedelsestid: 5 min.
Ingredienser
- 400 g hakkekød
- 30 g parmesanost
- 1 æg
- 2 spsk soltørrede tomater
- 1 bdt frisk basilikum
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk salt
- Peber efter ønske
- 2 spsk rasp
- Olie til stegning
- 1 pk pasta
- Tomatsovsen:
- 1 fed hvidløg
- 3 små skalotteløg
- 1 bdt frisk basilikum
- 2 ds hakkede tomater
- Smag til med salt
Fremgangsmåde
- Lav først kødbollerne. Vend kød, æg, parmesanost, revet hvidløg, salt og peber i en skål. Hak de soltørrede tomater og den friske basilikum og vend det i. Rør det hele sammen med hænderne med lidt rasp.
- Nu skal farsen formes til boller. De skal ca. være på størrelse med en bordtennisbold. Steg dem i en høj pande med lidt olie i ca. 8 min.
- Sæt pastaen over. Kog den efter anvisningerne på pakken.
- Nu skal tomatsovsen laves. Hak hvidløg, skalotteløg og basilikum og hæld det på panden med de færdige kødboller. Fyld de hakkede tomater i. Vend det lidt rundt, så det hele får varme.
- Hæld vandet fra den færdige pasta og anret med tomatsovs og kødboller.