Parfait med brombær | Frisk brombæris med søde kys
Hjemmelavet is behøver ikke at være et kæmpe arbejde, Marie Hertz fra Slow laver nem og hurtig brombærparfait med marengskys
Antal personer:
4
Tilberedningstid:
15 min.
Forberedelsestid:
-
Ingredienser
1/2 l
fløde
250 g
bær (fx brombær, hindbær eller jordbær)
14 spsk
sukker
6
æg
2
vaniljestænger
Fremgangsmåde
Del 6 æg i hvider og blommer.
Tilsæt 10 spsk sukker og korn fra 2 vaniljestænger.
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn luftigt.
Pisk fløden til flødeskum.
Mos bærrene med en gaffel.
Bland æggesnapsen op i flødeskummen og vend de moste bær i.
Hæld massen i portionsglas eller i en stor form og sæt det på frost.
Marengskys: Pisk æggehviderne med 4 spsk sukker til marengs.
Hæld marengsen op i en frysepose og sprøjt den ud på en bageplade.
Bages ved 160 grader (ikke varmluft) i ca. 30 min.
Anret parfaiten med brombær og kys ovenpå.