Arme riddere som brunsviger | Nem og lækker dessert
Bliv en konge ved brunchbordet med denne nyfortolkning af arme riddere.
Antal personer: 4
Tilberedningstid: 10 min.
Forberedelsestid: 10 min.
Ingredienser
- 1 formbrød
- 1 stk vaniljestang
- 2 æg
- 2 spsk rørsukker
- 2 dl fløde
- 2 dl sødmælk
- Smør til stegning
-
- Farin-sauce:
- 50 g smør
- 2 stk vaniljestænger
- 1 tsk kanel
- 150 g brun farin
- 1 dl fløde
Fremgangsmåde
- Start med at lave æggemassen: bland vaniljekorn med en smule sukker og put det i en skål. Tilsæt æg og sukker og pisk massen godt sammen. Tilsæt herefter 2 dl fløde og 2 dl mælk og pisk det hele sammen.
- Skær brødet i 6-8 centimeter tykke skiver og fjern skorpen. Skær herefter brødet ud i små kvadratiske blokke.
- Lav nu farin-saucen. Smelt smøret i en gryde til det er brunet. Kom herefter hele vaniljestænger, kanel, brun farin og fløde op i gryden og lad det koge indtil sukkeret er opløst.
- Vend de arme riddere i æggemassen og steg dem i smør til de er gyldne på alle fire sider. Når de er stegt færdigt, lægges de på et stykke fedtsugende papir og drysses med sukker.
- Server de arme riddere med farin-saucen og letpisket flødeskum.