Hjemmelavet ketchup | Nem og hurtig med friske tomater
Antal personer: 4
Tilberedningstid: 40 min.
Forberedelsestid: 10 min.
Ingredienser
- 1 kg blandede tomater
- 2 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 70 g tomatpure
- 3 spsk brun farin
- 3 spsk olivenolie
- 2 spsk hvidvinseddike
- 1 tsk spidskommen
- 2 tsk salt
Fremgangsmåde
- Start med at skære tomater og rødløg ud i mindre stykker. Læg det op i et ildfast fad sammen med knust hvidløg, brun farin, spidskommen, salt og tomatpure. Hæld olivenolie og hvidvinseddike udover.
- Vend det hele rundt og sæt det i ovnen 250 grader varmluft i 30-40 minutter.
- Når tomaterne er bagt færdige, blændes de til en lind masse.
- Hæld den hjemmelavede ketchup i et glas og opbevar den i køleskabet. Den kan holde sig i ca. to ugers tid.