Boller i karry | En indisk inspireret version
Nicolai Trams version af boller i karry er en tand mere indisk end den traditionelle udgave, men den er stadig super let at lave.
Antal personer: 4
Tilberedningstid: 20 min.
Forberedelsestid: 10 min.
Ingredienser
- Grøntsagssovs:
- 1 stor klat smør
- 1 spsk karry
- 2 stk bladselleri
- 1 stk rød peber
- 2 stk skalotteløg
- 3 fed hvidløg
- 2 forårsløg
- 1 stk courgette
- 1 håndfuld små tomater
- 70 g tomatpuré
- 1 ds kokosmælk
- 1 spsk mangochutney
- 1 lime
- Kødboller:
- 500 g hakket kalv og flæsk
- 2 æg
- 2 tsk salt
- 2 dl kokosmælk
- 1 bdt frisk koriander
- Papadums
- 4 dl neutral olie
Fremgangsmåde
- Start med at skære alle grøntsagerne til sovsen ud i mundrette stykker.
- Brun smørret, tilsæt olivenolie og put så alle grøntsagerne på nær tomater ned i gryden. Lad det stege lidt og tilsæt så først karry og derefter tomatpure. Lad det stege lidt og hæld så kokosmælken i.
- Lad retten simre et par minutter og smag til med limesaft, salt, mangochutney og frisk koriander. Imens laves farsen til kødbollerne.
- Rør farsen med salt og æg og tilsæt til sidst kokosmælk og koriander. Bliv ved med at røre indtil farsen virker homogen.
- Form farsen til boller og sæt af i vand som akkurat ikke koger. Lad dem tilberede heri i ca. 10 minutter.
- Tilbered nu dine papadums: Varm olien op og friter papadumsne i olien til de puffer op og er let gyldne. Server retten med de friterede papadums og friske koriander.
- Til sidst tilsættes tomaterne og kødbollerne til grøntsagerne. Server retten med de friterede papadums og friskrevet limeskal.