Sprøde forårsruller | Knasende gylden skorpe og spirende fyld
Med forårsruller får du uden problemer sneget grøntsager i ungerne, og det er faktisk rigtig let at lave selv.
Antal personer: 4
Tilberedningstid: 5-7 min.
Forberedelsestid: 20 min.
Ingredienser
- 400 g hakket kalv og flæsk
- 100 g risnudler
- 2 stk forårsløg
- 1 bdt koriander
- 2 gulerødder
- 1 pk bønnespirer
- 1 fed hvidløg
- 4 spsk soya
- 2 spsk fishsauce
- 2 spsk sukker
- 2 tsk salt
- 1 pk forårsrulledej (det købes på frost hos et asiatisk supermarked)
- 1 æg
- 1 l olie til frittering
Fremgangsmåde
- Læg nudlerne i en skål med kogende vand. De skal trække i ca. 3-4 min.
- Skær grøntsagerne ud i fine mundrette stykker, og hak hvidløget fint.
- Nu skal saucen laves, som hele herligheden skal vendes sammen i. Bland soya, fishsauce, sukker og salt sammen i en skål.
- Varm en sauterpande op med lidt olie og vend kød, koriander og grøntsager rundt et par minutter. Det skal ikke tage farve, men være friskt. Når kødet er gennemvarmet hældes dressing og nudler på. Smag til med sukker, soya og/eller fishsauce.
- Lad fyldet køle i en skål, mens dejen til rullerne forberedes.
- Dejen er delt i fine ark. Det er vigtigt, at det hele tiden holdes fugtigt. Derfor er det smart at have en våd klud, som du kan dække dejen med, når du ikke bruger den.
- Læg et ark af dejen foran dig, så den har form som en ruder. Læg farsen vandret i bunden, men lad en lille spids stikke ud. Fold så denne henover farsen, fold venstre og højre side indover og rul dejen op ad, så den formes til en pølse. Lige inden den lukker, smører du den øverste spids med æg, så rullen lukker tæt.
- Når rullerne er formet, skal de fritteres. Varm olien op i en sauterpande. Du kan se, at den er varm nok, ved at smide et lille stykke forårsrulledej i - når den begynder at brune, er olien klar.
- Læg rullerne i den varme olie. De er færdige, når de er blevet gyldne. Læg dem op på noget køkkenrulle, så den overskydende olie fjernes.