Profiteroles | Dessert med vaniljeis og chokoladesauce
Med sit franske navn kan profiteroles lyde både avanceret og afskrækkende at begive sig ud i - men det er faktisk bare klassiske vandbakkelser, som er toppet med is og chokoladesovs!
Antal personer: 4
Tilberedningstid: 30 min.
Forberedelsestid: 10 min.
Ingredienser
- 3 æg
- 2 dl vand
- 100 g smør
- 125 g mel
- Lidt salt
- 100 g chokolade (71%)
- 3 dl fløde
- Lidt salt
- Vaniljeis til servering
Fremgangsmåde
- Kog vand og smør op. Der skal være lidt salt i vandet. Pisk melet i og og tag dejen fra blusset.
- Lad temperaturen falde et par grader, før du pisker æggene i lidt ad gangen.
- Nu skal vandbakkelserne/profiteroles'ne sættes på bagepapir. Sæt dem med sprøjteposer i portioner på størrelse med en 20'er.
- Bag dem i 15 min. ved 200 grader varmluft midt i ovnen.
- Imens laver du chokoladesovsen. Varm fløden op, hak chokoladen fint og læg den i en skål med lidt salt. Når fløden koger hældes det over den hakkede chokolade. Rør, indtil hele massen er samlet.
- Lad chokoladesovsen og de færdige vandbakkelser køle.
- Vandbakkelserne skæres midt over, fyldes med vaniljeis, lukkes og overhældes med chokoladesovs. Velbekomme!