Forårstorsk | Dampet fisk i forårshumør
Når fuglene begynder at kvidre og erantis og vintergækker dukker frem, så ved man det er blevet forår. Vi forslår, at du byder foråret velkommen med denne opskrift på frisk og lækker forårstorsk.
Antal personer: 2
Tilberedningstid: 25 min.
Forberedelsestid: 10 min.
Ingredienser
- 1 porre
- 1 bagekartoffel
- Olie til stegning
- 400 g torskeryg
- 1 tsk salt
- 1 lille glaskål
- 1/2 agurk
- 6 små radisser
- 1/2 granatæble
- 2 kviste dild
- Saft og skal af 1/2 citron
- 2 spsk ørredrogn
- 1/4 dl fløde
- Salt og peber efter ønske
Fremgangsmåde
- Hak porren, skyl stykkerne og læg dem i en skål med vand.
- Hak kartoflen i mundrette stykker og læg dem i en gryde med porrene. Tilsæt lidt olie og lad det stege i ca. 1 min.
- Dæk det med vand og kog det i ca. 15 min.
- Skær fisken ud i to stykker. Smør et fad med olie og drys med salt, læg fisken på og dæk det hele med almindelig madfilm. Sæt fadet i ovnen ved 80 grader varmluft i 20-25 min.
- Skær grøntsagerne fint ud og kom dem i en skål. Hak dild fint og bland i. Kom citronsaft og -skal i - vend det hele sammen.
- De kogte kartofler og porrer skal blendes til en pure. Hæld ikke al væden ved med det samme - du kan altid tilføje mere, hvis den skal være mere flydende. Tilføj en smule fløde og blend det sammen. Smag til med salt og peber.
- Nu er alle elementer klar, så nu skal du bare anrette og servere.