Slowfood behøver ikke være et heldagsprojekt. Her får du opskriften på en alt-i-en-gryderet, som dog vil få dine gæster til at tro, at du har stået i køkkenet hele dagen.
Antal personer: 4
Tilberedningstid: 1 time
Forberedelsestid: 20 min.
Ingredienser
500 g oksetern (borg, bryst eller lignende)
300 g bacon
3 spsk neutral olie
2 spsk tomatpuré
3 spsk hvedemel
2 løg
1 helt hvidløg
1 lille knoldselleri
3 kartoffel
3 gulerødder
2 kviste timian
0,5 flaske rødvin
0,5 l oksebouillon (1 terning)
Salt og peber efter ønske
persille
Fremgangsmåde
Først skal du ordne du selleri, løg, gulerødder, kartofler og hvidløg. De skal skæres i gode rustikke stykker, så de ikke bliver til mos, når de står og simrer. Samtidig skal de have ca. samme størrelse, så tilberedningstiden bliver den samme. Hvidløget kan du bare skære midtover og smide i med skal og det hele - det giver smag til retten.
Skær baconen ud i tern tilsvarende oksekødsternene. Smid først oksekødet i en varm gryde med olie. Det er vigtigt at kødet bliver godt brunet hele vejen rundt. Smid så baconen i - den skal også have en god stegeskorpe.
Når kødet er godt brunet, så tilsætter du tomatpuré og rører rundt, melet vendes i og til sidst alle grøntsagerne og vinen. Lad vinen koge i fem minutter.
Når vinen er kogt lidt ind krydres med salt og peber, og alle grøntsagerne hældes i. Dæk det hele med bouillon. Efterfyld med lidt vand, hvis der ikke er nok væske. Læg også timian i.
Sæt låg på gryden og stil den i ovnen ved 180 grader varmluft i 1 time.