Lakridskarameller | Super nemme karameller til den søde tand
Forkæl en du holder af eller dig selv med hjemmelavede lakridskarameller.
Antal personer: 10
Tilberedningstid: 4 timer
Forberedelsestid: 30 min.
Ingredienser
- 1 ds kondenseret mælk
- 100 g smør
- 30 g honning
- 150 g sukker
- 1-2 tsk lakridspulver
- Lakridspulver til pynt
Fremgangsmåde
- Bland kondenseret mælk, smør, honning og sukker sammen i en gryde. Smelt det ved semi-lav varme i 3-5 min. under omrøring. Når det er smeltet skrues en smule op for blusset, og der røres i ca. 10 min., indtil massen er blevet brunet.
- Når karamellen er færdig tager du den af blusset, og så sier du lakridspulveret i.
- Hæld karamelmassen i en rugbrødsform foret med bagepapir og sæt den på køl i 4 timer.
- Skær den den stivnede karamel ud i mundrette stykker og vend dem i lakridspulver.