Fødselsdagsbollen - den hvide, luftige og syndige hvedebolle der hører sig til på alle fødselsdagsborde! Her får du den perfekte opskrift, som er et must på menuen.
Antal personer: 12
Tilberedningstid: 2 timer
Ingredienser
150 g smør
0,5 l mælk
1 pk gær
1 æg
1 dl sukker
1 knivspids salt
4 tsk kardemomme
900 g mel
Fremgangsmåde
Smelt smøret i en gryde. Hæld mælken i gryden og lad det lune i ca. 10 sekunder.
Den lune mælk og smør hældes i røremaskinen og gæren tilsættes.
Når gæren er opløst tilsættes æg, sukker, salt og kardemomme.
Tilsæt mel. Hold lidt igen med det, så dejen bliver æltet ordentligt. Lad maskinen køre i 5-10 min. Dejen skal stadig være klistret.
Når dejen har samlet sig og slipper kanten, så skal den hæve i ca. 1 time til dobbelt størrelse.
Når dejen er hævet, skal du skære den ud i 20 stykker. Sørg for at rulle stykkerne godt sammen, så bollerne bliver jævne. Placér dem på en bradepande med plads til, at de kan hæve. Lad dem hæve i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
Pensl bollerne med æg og bag dem ved 225 grader i ca. 12 min.