Fastelavnsboller | Gammeldags fastelavnsboller med hjemmelavet creme
Fastelavnsboller findes i mange forskellige variationer. Her får du en gammeldaws version med vaniljecreme i midten
Antal personer: 12
Tilberedningstid: 10-12 min.
Forberedelsestid: 2 timer
Ingredienser
- 1 1/2 dl sødmælk
- 50 g gær
- 500 g hvedemel
- 2 spsk sukker
- 2 tsk kardemomme
- 2 æg
- 300 g smør
- Mørk chokolade til pynt
- Creme:
- 1 vaniliestang
- 3 æggeblommer
- 2 spsk sukker
- 2 spsk maizenamel
- 5 dl sødmælk
Fremgangsmåde
- Start med at lune mælken, og opløs gæren heri. Tilsæt herefter æg, sukker, kardemomme og hvedemel, og rør godt rundt (Brug gerne en røremaskine). Tilsidst tilsættes smør under omrøring. Dejen æltes i 10-15 minutter, indtil den slipper skålens sider.
- Lad dejen hæve lunt i 30 minutter. Imens laves vaniljecremen.
- Pisk blommerne med sukker til de er hvide og luftige, og tilsæt efterfølgende maizenamel under omrøring.
- Kog nu mælken med en hel flækket vaniljestang, og hæld den herefter op i æggesnapsen (husk at fjerne vaniljestangen). Sæt nu cremen tilbage på blusset, og varm den op under omrøring indtil den har sat sig.
- Mens vaniljecremen køler af, rulles dejen ud til 30x40 cm, og deles herefter i 12 stykker.
- Læg nu en spiseskefuld vaniljecreme på hvert stykke dej, og fold herefter dejen rundt om cremen. Læg den foldede side nedad på en bradepande beklædt med bagepapir, og lad fastelavnbollerne hæve lunt i en time.
- Pensl fastelavnsbollerne med æg, og bag dem midt i ovnen ved 200 grader i 10-12 min.
- Pynt de varme fastelavnsboller med chokolade.