Brunsviger | Opskriften på verdens bedste brunsviger
Kagen der egner sig til enhver lejlighed: Luftig og snasket brunsviger med remonce
Antal personer: 12
Tilberedningstid: 20 min.
Forberedelsestid: 2 timer
Ingredienser
- 5 dl sødmælk
- 50 g gær
- 2 æg
- 1 knvispids kardemomme
- 100 g sukker
- 1 tsk salt
- 875 g hvedemel
- 100 g blødt smør
- Smør til formen
- Remonce:
- 250 g smør
- 250 g brun farin
Fremgangsmåde
- Lun mælken og opløs gæren heri. Tilsæt herefter de resterende ingredienser under omrøring - slut af med det bløde smør. Brug gerne en røremaskine. Dejen er æltet færdigt, når den er smidig og slipper skålens sider. Lad nu dejen hæve lunt i 30 minutter.
- Mens dejen hæver, laves remoncen: Varm brun farin og smør i en gryde under omrøring.
- Når dejen har hævet færdigt, rulles den ud på størrelse med bradepanden. Lav fordybninger i dejen med fingrespidserne, og put herefter remoncen på. Sæt brunsvigeren til at hæve i 1 time.
- Når brunsvigeren har hævet i en time, bages den i ved 200 grader varmluft i 18-20 minutter.
- Den lune brunsviger skæres i stykker og er bedst på dagen.