Kransekage | Den perfekte dessert til nytår
Antal personer: 20
Tilberedningstid: 3 timer
Ingredienser
- 750 g marcipan
- 300 g sukker
- 3/4 dl æggehvide
- Glasur:
- 75 g sigtet flormelis
- 30 g pasteuriseret æggehvide
Fremgangsmåde
- Bland først kransekagemassen ud af marcipan, sukker og æggehvider. Rør det hele godt sammen, indtil det har samlet sig. Sæt massen på køl i ca. 2 timer.
- Opdel dejen i lige store dele, 150 g/stk. Der skal blive 7 stykker. Rul stykkerne ud i 40 cm. lange "pølser". Mas nu den ene side af pølsen lidt flad med din håndryk.
- Nu skal stykkerne skæres ud, så de kan formes til ringe.
- Lav den første 8 cm., og læg dernæst 2,5 cm. til for hvert stykke. Det skal blive til 12 stykker i alt, og der kommer til at være lidt overskydende kransekagemasse, når du skærer stykkerne ud - det kan du gemme og bage som små hapsere ved siden af dine ringe.
- Del de syv pølser, som følger:
- Første pølse: 8 cm. + 30,5 cm. Anden pølse: 10,5 cm. + 28 cm. Tredje pølse: 13 cm. + 25,5 cm. Fjerde pølse: 15,5 + 23 cm. Femte pølse: 18 + 20,5 cm. Sjette pølse: 33 cm. Syvende pølse: 35,5 cm. HUSK at det er okay, at der kommer overskydende rester - dem kan du bage ved siden af som hapsere.
- Saml alle pølserne til ringe og lav en "flad kugle" til toppen af de overskydende rester.
- Læg ringene på en bageplade. For at sikre ensartet højde, lægges et stykke bagepapir på toppen, så du lige kan give ringene et tryk med en ekstra bageplade.
- Nu skal kransekagen bages ved 225 grader mellem 7 og 10 minutter. Tages ud, når den har fået farve på toppen, og lige inden den revner på siden. Hold øje med, at den ikke brænder på.
- Mens kransekagen køler laves glasuren. Pisk æggehvider og flormelis og hæld glasuren i en sprøjtepose. Saml nu kransekagen og pynt som ønsket.