Nem risalamande | Dansk juledessert med ris og mandler

Alletiders juledessert: Risalamanden. Morten Heiberg giver dig sin klassiske version, som han har napset fra sin mormor.


Antal personer: 4

Tilberedningstid: 60 min.


Ingredienser

    • 125 g grødris
    • 1 l sødmælk
    • 1 stang polynesisk vanilje
    • 75 g sukker
    • 1/2 l piskefløde
    • 120 g smuttede mandler

Fremgangsmåde

    • Begynd med at hælde 1/2 dl vand i en gryde. Tilsæt herefter grødrisene, og lad det koge i ca. et minut.
    • Hæld nu sødmælk i, skrab kornene ud af vaniljestangen og smid både stang og korn i blandingen.
    • Nu skal blandingen varmes op. Mælken skal ikke bulderkoge, den skal være lidt under kogepunktet. Rør konstant i grøden og hold øje med temperaturen i hvert fald i de første 5 minutter. Tilsæt nu sukker.
    • Grøden skal koge i ca. 45 minutter under låg. Sørg dog for med 3-4 minutters mellemrum at røre i grøden. Herefter skal den afkøles.
    • Pisk fløden let. Fjern vaniljestængerne fra grøden, rør den lidt sammen og hæld den i en skål.
    • Tilsæt nu flødeskum til grøden - meget forsigtigt og lidt ad gangen. Det skal vendes i.
    • Afslutningsvist grovhakkes de smuttede mandler og vendes i. Velbekomme!