Financiers franske mandelkager | Små guldbarre af marcipan
Antal personer: 4
Tilberedningstid: 15 min.
Forberedelsestid: 3,5 timer
Ingredienser
- 80 g mandelmasse 75%
- 100 g flormelis
- 1 stang polynesisk vanilje
- 90 g æggehvider (ca. 3 stk)
- 60 g hvedemel (glutenholdigt)
- 120 g smeltet smør
Fremgangsmåde
- Bland mandelmassen sammen med flormelis og vaniljekorn. Tilsæt, lidt efter lidt, æggehviderne (gøres bedst på røremaskine)
- Tilsæt mel og derefter det varme smør.
- Lad dejen hvile 2-3 timer
- Pensl bageformene med smeltet smør. Kom dejen i. Kom evt. et frossent hindbær, et stykke æble eller lign. på toppen. Eller drys med groft mandelmel.
- Sigt med flormelis (hvis æble, så drys med kanel) Bages ved 220 grader i 15 minutter.