Jydekager | Jødekager med et krydret twist af Jylland
Tilberedningstid: 6-8 min.
Forberedelsestid: 1 døgn
Ingredienser
- 200 g smør
- 125 g flormelis
- 1 tsk ingefær
- 2 tsk kanel
- ½ tsk hjortetakssalt
- 250 g mel
- Drys:
- 1 sammenpisket æg
- 1 spsk stødt kanel
- 1 spsk mørk rørsukker
Fremgangsmåde
- Rør smør og flormelis blødt og cremet, tilsæt ingefær og kanel og rør det sammen med blandingen.
- Tilsæt hjortetakssalt og mel og saml hurtigt dejen.
- Tril dejen til en rulle – ca. 3½ centimeter i diameter og stil den koldt i et par timer.
- Pensl dejrullen med sammenpisket æg og rul den først i kanel og rørsukker.
- Læg dejen i køleskabet et par timer - gerne til næste dag.
- Skær dejrullen i meget tynde skiver - brug en skarp kokkekniv - og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Bag dem midt i ovnen ved 175 gader i 6-8 minutter, til de er gyldne – hold øje med dem, de må ikke blive for mørke.
- Afkøl kagerne på rist og opbevar dem i en kagedåse.
- Tip: Pensl evt. kagerne med æg og drys med hakkede mandler før bagningen.