Verdens bedste brunkager | Klassiske småkager til julebag
Julen er først for alvor sparket i gang, når du har spist en brunkage. God fornøjelse og rigtig glædelig jul.
Tilberedningstid:
6-8 min.
Forberedelsestid:
1 døgn
Ingredienser
125 g
smør
125 g
flormelis
3 spsk
lys sirup
1 tsk
potaske
1 spsk
vand
2 tsk
ingefær
2 tsk
stødt kanel
1 tsk
stødte nelliker
2 spsk
mandelsplitter
250 g
mel
Fremgangsmåde
Rør smør og flormelis blødt og cremet, tilsæt sirup og rør det sammen med blandingen
Rør potasken ud med vand.
Bland krydderier, mandler og potaske i smørblandingen, tilsæt mel og saml hurtigt dejen.
Tril dejen til en rulle – ca. 3½ centimeter i diameter. Læg dejen i køleskabet et par timer - gerne til næste dag.
Skær dejen i meget tynde skiver - brug en skarp kokkekniv - og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Bag kagerne midt i ovnen ved 175 gader i 6-8 minutter til de er brune – hold øje med dem, de må ikke blive for mørke.
Afkøl kagerne på rist og opbevar dem i en kagedåse.