Nytårstorsk med det hele | Med sennepssauce og 6 slags tilbehør

Genopdag den gamle nytårsklassiker med denne velsmagende version som tilmed har tilbehør til enhver smag


Antal personer: 4

Tilberedningstid: 15 min.

Forberedelsestid: 15 min.


Ingredienser

    • En hel torsk
    • 5 spsk olivenolie
    • Godt med salt
    • Sennepssauce:
    • 250 g smør
    • 3 æggeblommer
    • 2 spsk hvidvinseddike
    • 1 tsk salt
    • Evt. lidt vand til fortynding af saucen
    • 1 spsk grov sennep
    • Tilbehør:
    • Kogte kartofler
    • Hakkede, kogte æg
    • Syltede rødbeder
    • Hakket løg
    • Bacon
    • Peberrod

Fremgangsmåde

    • Tag et ildfast fad, hæld olie og salt i, og bland det sammen. Læg torskefiletterne i fadet og giv dem 5-10 min. ved 180 grader. Når skindet slipper, er fisken færdig.
    • Pil skindet af torsken.
    • Tilbered sennepssaucen: smelt smøret.
    • Samtidig smider du tre æggeblommer i en gryde. Hæld 2 spsk eddike i og pisk godt. Tilføj lidt salt. Pas på at æggeblommerne ikke bliver faste.
    • Når æggemassen er blevet cremet, skruer du ned for komfuret. Pisk nu meget forsigtigt det smeltede smør i.
    • Når saucen er pisket tyk og luftig pisker du senneppen i.
    • Servér det torsk og sauce med dit tilbehør. Velbekomme!