Nytårstorsk med det hele | Med sennepssauce og 6 slags tilbehør
Genopdag den gamle nytårsklassiker med denne velsmagende version som tilmed har tilbehør til enhver smag
Antal personer: 4
Tilberedningstid: 15 min.
Forberedelsestid: 15 min.
Ingredienser
- En hel torsk
- 5 spsk olivenolie
- Godt med salt
- Sennepssauce:
- 250 g smør
- 3 æggeblommer
- 2 spsk hvidvinseddike
- 1 tsk salt
- Evt. lidt vand til fortynding af saucen
- 1 spsk grov sennep
- Tilbehør:
- Kogte kartofler
- Hakkede, kogte æg
- Syltede rødbeder
- Hakket løg
- Bacon
- Peberrod
Fremgangsmåde
- Tag et ildfast fad, hæld olie og salt i, og bland det sammen. Læg torskefiletterne i fadet og giv dem 5-10 min. ved 180 grader. Når skindet slipper, er fisken færdig.
- Pil skindet af torsken.
- Tilbered sennepssaucen: smelt smøret.
- Samtidig smider du tre æggeblommer i en gryde. Hæld 2 spsk eddike i og pisk godt. Tilføj lidt salt. Pas på at æggeblommerne ikke bliver faste.
- Når æggemassen er blevet cremet, skruer du ned for komfuret. Pisk nu meget forsigtigt det smeltede smør i.
- Når saucen er pisket tyk og luftig pisker du senneppen i.
- Servér det torsk og sauce med dit tilbehør. Velbekomme!