Æbleflæsk | Fynsk egnsret med timian og ingefær
Den fynske egnsret der aldrig skuffer! Æbleflæsk findes i mange variationer, her får Thomas Hermans version med timian og ingefær
Antal personer: 4
Tilberedningstid: 1,5 time
Forberedelsestid: 10 min.
Ingredienser
- 600 g letsaltet flæsk i skiver
- 3 madæbler
- Rugbrød efter ønske
- Lidt ingefær
- 3 zittauerløg
- 1/2-1 dl æblemost
- Evt. lidt sukker
- Salt efter behov
- Peber efter behov
- To stilke frisk timian
- En kvist vild brøndkarse
Fremgangsmåde
- Drys salt på flæsket og læg det på en rist. Steg det i ovnen ved 180 grader, indtil det er gyldent og sprødt. Ca. 45 min.
- Mens flæsket er i ovnen, laver du æblekompotten. Snit løg og æbler.
- Sautér løg og timian i lidt af det smeltede fedt fra flæsket i ovnen eller smør.
- Når løgene er klare, tilsættes æblerne og sauteres med løgene. Tilsæt en smule æblejuice og lad det koge op.
- Riv en smule ingefær i efter smag. Sæt låg på, og lad det stå og simre i ca. 20 minutter, eller til det begynder at blive en kompot. Fjern låget og lad den resterende væske koge ind.
- Smag til med sort peber og sukker.
- Rist et stykke rugbrød i smør på panden, og servér det til æbleflæsket. Top med lidt vild brøndkarse.