Havregrynskugler | Hermans luksus havregrynskugler med kaffe og rom

Havregrynskugler er en af de mest elskede former for konfekt, og nu kan du lære at lave Thomas Hermans luksusversion med masser af marcipan, chokolade og rom.


Antal personer: 10

Tilberedningstid: 50 min.

Forberedelsestid: 5 min.


Ingredienser

    • 100 g marcipan
    • 100 g smør
    • 100 g havregryn
    • 2 spsk stærk kaffe
    • 2 spsk brun rom
    • 1 stang vanilje
    • 20 g sukker
    • 20 g kakaopulver
    • En knivsspids salt
    • 50 g mørk chokolade PERU 71%
    • 50 g hakket tranebær
    • Til overtræk:
    • 100 g mørk chokolade PERU 71%
    • Kakaopulver

Fremgangsmåde

    • Skær smør og marcipan i tern og rør det grundigt sammen. Brug evt. Hænderne.
    • Flæk vaniljestangen, skrap kornene ud og knus vaniljekornene sammen med sukkeret.
    • Hak tranebær og chokolade fint. Sigt herefter kakaopulveret for at undgå klumper. Tilsæt nu vaniljesukkeret, tranebær, chokolade, salt, havregryn og den sigtede kakaopulver til massen, og rør det godt sammen.
    • Tilsæt rom og afkølet kaffe og rør det yderligere sammen til en ensartet homogen masse.
    • Rul herefter massen til små kugler, og lad dem sætte sig på køl.
    • Hak chokoladen til overtræk og lad den smelte over vandbad. Vend de afkølede kugler i den smeltede chokolade, og rul dem i kakaopulver.
    • Sæt kuglerne på køl i ca. 30 min eller til de har sat sig. De er nu klar til servering.
    • Opbevar havregrynskuglerne på køl i en lufttæt beholder