Æbleskiver som "brændende kærlighed" | Lav æbleskiver på en ny og moderne måde
Antal personer: 6
Tilberedningstid: 15 min.
Forberedelsestid: 20 min.
Ingredienser
- 200 g hvedemel
- En knivspids salt
- 2 dl piskefløde
- 4 æggeblommer
- 4 æggehvider
- 100 g smør
- 125 g tørsaltet bacon
- 2 små løg
- Kartoffelmel efter ønske
Fremgangsmåde
- Kom smørret i en kasserolle og lad det bruse op. Snit løgene fint, skær baconen i fine tern eller bjælker og kom det op til smørret. Sæt det hele til at simre indtil løgene er klare, og baconen er tilberedt.
- Mens blandingen simrer, skal du lave selve dejen klar. Skil æggeblommer og æggehvider fra hinanden. Pisk æggehviderne luftige og stive med en knivspids salt.
- Salt, fløde og æggeblommer piskes sammen. Sigt herefter melet i, lidt efter lidt, pisk grundigt igennem, således der ikke er melklumper.
- Afkøl løg-, smør- og baconblandingen, og vend det forsigtigt i dejen.
- De hårdt piskede æggehvider vendes forsigtigt i lidt efter lidt.
- Steg æbleskiverne i klaret smør i en klassisk støbejernspande eller i en elektrisk æbleskivepande.