Brunede kartofler | Hermans brunede kartofler med rosmarin og sort peber

Brunede kartofler er en sand juleklassiker, men mange frygter det gyldne tilbehør. Nu giver Thomas Herman dig en ny og nem version med masser af rosmarin og sort peber


Antal personer: 2

Tilberedningstid: 20 min.

Forberedelsestid: 5 min.


Ingredienser

    • 500-600 g små aspargeskartofler
    • 90 g smør
    • 90 g sukker
    • To kviste rosmarin
    • Sort peber efter ønske

Fremgangsmåde

    • Kog aspargeskartoflerne i omkring 7-8 min. De skal stadig have lidt bid, idet de også får varme senere på panden. Pil kartoflerne efter kogning. Sørg for, at kartoflerne ikke er for våde. Det er nemmere, at få karamellen til at binde, hvis de er forholdsvis tørre.
    • Karamellisér sukkeret på en pande.
    • Kom smørret på panden under omrøring. Det vil nu bruse op. Tilsæt rosmarinen og herefter de kogte kartofler, når smørret er bruset af.
    • Glasér kartoflerne i sukkeret over moderat varme under konstant omrøring. Krydr med lidt knust sort peber.