Coq au vin | Fransk simreret med kylling og et twist af snaps
Coq au vin er en velkendt fransk simreret, og nu kan du også lære at tilberede denne velsmagende klassiker
Antal personer: 4
Tilberedningstid: 2,5 timer
Forberedelsestid: 30 min.
Ingredienser
- 1 kylling
- 150 g bacon
- 1 bakke champignons
- 10 stk perleløg
- 3 stilke bladselleri (kan udelades)
- 1 porre
- 1 løg
- 4 gulerødder
- 2 fed hvidløg
- 400 g bouillon
- 300 g rødvin
- Snaps til flambering
Fremgangsmåde
- Skær kyllingen i mindre stykker og bacon i tern.
- Skær grøntsagerne i grove stykker. Brug bare hvad du har i grøntsagsskuffen. Hak herefter hvidløget.
- Steg kyllingen, lidt af gangen, på en pande.
- Når panden er tilpas varm, hælder man snapsen ved. Sæt nu ild til snapsen, og flamber kyllingen. Kyllingen lægges herefter i en gryde.
- Steg bacon gylden og læg det ligeledes i gryden. Lad noget af baconfedtet blive tilbage på panden, og steg grøntsagerne heri.
- Når grøntsagerne er stegt, lægges de i gryden. Tilsæt bouillon og rødvin, og lad det koge op. Sæt derefter gryden i ovnen ved 185 grader i 2,5 timer.
- Anret din coq au vin i en skål med bredbladet persille, og server med kartoffelmos.