Grønlangkål med kålpølser | Ægte sønderjysk madklassiker
Sønderjysk grønlangkål med kålpølser - kan man tænke sig noge form for mad, der har fødderne mere solidt plantet i mulden end denne ret? Det tror vi næppe, og derfor kommer den her:
Antal personer: 2
Tilberedningstid: 30 min.
Forberedelsestid: 10 min.
Ingredienser
- 400 gr grønkål
- 2 store kartofler
- 6 kålpølser
- 1 citron (skal og saft)
- 1 dl fløde
- 1 spsk smør til stegning
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Fjern stokkene fra grønkålen og læg det i en gryde med saltet kogende vand. Kog grønkålen i 5-10 minutter til den er mør.
- Sæt nu kartoflerne over og koge.
- Skær kålpølserne fra hinanden og steg dem i smør over svag varme.
- Når grønkålen er færdig, sigtes vandet fra. Skyld herefter grønkålen i koldt vand, og pres al den overskydende væske fra.
- Form grønkålen til en lille presset kugle, og skær den ud i skiver.
- Sigt vandet fra kartoflerne, og mos dem groft med en gaffel. Tilsæt fløde og rør rundt. Herefter tilsættes grønkålen. Smag til med citronskal og saft, salt og peber.
- Anret den sønderjyske grønlangkål med de færdigstegte kålpølser. Vebekomme!