Andesteg | Den perfekte and med sprødt skind
Martin Hylleborg fra restarurant Rebel viser dig hvor let det er, at stege og partere den perfekte and, så kødet er smørmørt og saftigt, mens skindet er sprødt.
Antal personer: 4
Tilberedningstid: 3 timer
Forberedelsestid: 15 min.
Ingredienser
- 1 andesteg
- 2 æbler
- 1 håndfuld svesker
- 3 dl vand
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Start med at gnide andestegen ind i salt og tøm den for indmad. Læg indmaden i et ildfast fad.
- Skær æbler ud i rustikke stykker. Fyld anden med æblestykkerne og svesker.
- Når anden er fyldt, lukkes den til med stegenåle eller tandstikker.
- Læg anden i fadet med indmad (brysterne nedad), hæld vand over, og sæt den i ovnen ved 150 grader i 3 timer. Når anden har fået halvanden time, vendes den.
- Når anden er færdig, hældes vandet fra - det skal du nemlig bruge til saucen.