Flødeboller | Lækker og luftig marengs på sprøde kiksebunde
Flødeboller kan virke som en skræmmende opgave i et køkken, men det behøver ikke at være svært at lave de fnuglette himmerigsmundfulde selv. Se med her!
Antal personer: 6
Forberedelsestid: 45 min
Ingredienser
125 g æggehvider
200 g sukker
1 dl vand
200 g mørk chokolade
1 pakke kiks eller småkager
Fremgangsmåde
Hæld sukker og vand i en kasserolle, lad massen koge til en sukkersirup, der koger med store bobler.
Pisk æggehviderne imens, tilsæt den kogende sukkersirup i en tynd stråle, indtil alt sukkeret er optaget af æggehviderne. Lad marengsen piske videre, indtil den er stuetemperatur.
Hæld marengsen på en sprøjtepose og smelt chokoladen. Anret lidt marengs på en kiks og dyp den i den smeltede chokolade. Lad chokoladen hærde lidt på køl.