Brændende kærlighed | Verdens bedste kærlighedserklæring
Brændende kærlighed er en ægte dansk klassiker. Kombinationen af luftig kartoffelmos, bacon og rødbeder kan gøre de fleste helt bløde i knæene. Her får du Nicolai Trams version af den elskede ret
Antal personer: 2
Tilberedningstid: 20 min.
Forberedelsestid: 20 min.
Ingredienser
- 3 bagekartofler
- 75 g smør
- 50 gr sødmælk
- 1 rødbede
- 4 forskellige slags løg (rødløg, skalotteløg, salatløg og purløg)
- 200 gr røget bacon
Fremgangsmåde
- Skræl bagekartoflerne, skær dem i tern, og kog dem uden salt til de er helt møre.
- Hæld nu vandet fra kartoflerne. Stil herefter gryden tilbage på blusset, så den resterende vand fordamper fra kartoflerne.
- Purrer nu kartoflerne til mos. Tilsæt mælk og smør, og smag til med salt og peber.
- Skær bacon i skiver og løg i forskelligartede grove stykker. Steg herefter bacon på en pande.
- Imens skrælles rødbeden i tynde skiver og lægges i en skål med iskoldt vand. Lad det stå i 5 minutter.
- Når baconen er stegt færdigt, lægges det på et stykke fedtsugende papir.
- Steg nu alle de forskellige løg, men sørg for at tilsætte purløgene til sidst.
- Anret kartoffelmosen med bacon og løg, og dekorer den brændende kærlighed med syltede rødløg og rødbedebånd.