Gullasch | Verdens bedste simreret med varme krydderier
Gullasch er en ungarsk gryderet, som varmer på selv den koldeste dag. Opskriften på den klassiske og skønne simreret finder du lige her
Antal personer: 4
Tilberedningstid: 2 timer
Forberedelsestid: 15 min.
Ingredienser
- 300 g skinkekød i tern
- 300 g skært oksekød
- 2 løg
- 4 gulerødder
- 50 g smør
- 1 spsk tomatpuré
- 2 laurbærblade
- 1 spsk paprika
- 1 spsk spidskommen
- 500 ml hønsekødsbouillon
- Salt og peber efter ønske
- 1/2 dl piskefløde
- 2 spsk cremefraiche
Fremgangsmåde
- Start med at klargøre grøntsagerne. Gulerødderne skrælles og skæres i skiver, og løget hakkes fint.
- Smelt smøret i en gryde, og brun kødet godt af. Sørg for ikke at vende for meget rundt i gryden, for så vil kødet begynde at koge i stedet for at stege.
- Tilsæt nu krydderierne, og rør godt rundt. Skru herefter ned for varmen, og tilsæt grøntsagerne.
- Kom tomatpuré ned i gryden og hæld bouillon ved. Krydr med salt og peber.
- Kom låg på gryden, og stil den i ovnen ved 175 grader 2 timer.
- Til sidst tilsættes piskefløden. Server retten med cremefraiche.