Citronfromage | Gammeldags dessertklassiker
Hvem har ikke et minde om klassiskeren citronfromage? Vi elsker den, og mener bestemt ikke, den får skærmtid nok! Derfor har vi allieret os med Thomas Hermann, som laver sin mormors gamle opskrift.
Antal personer: 4
Tilberedningstid: 4 timer
Forberedelsestid: 10 min.
Ingredienser
- Citronfromage
- ½ stang polynesisk vanille
- 100 g rørsukker
- Fintrevet skal af ½ citron
- 3 hele pasteuriserede æg
- 2 dl piskefløde
- 4 blade husblas (udblødt i koldt vand)
- saft af 2 citroner
- Syltede citroner
- 250 g citroner (halveret, befriet for kerner og skåret i tynde skiver)
- 250 g sukker
- 1 vanillestang, flækket og befriet for kornene
Fremgangsmåde
- Skrab kornene ud af vanillestangen og pisk dem sammen med rørsukker, citronskal og de hele æg. Pisk æggeblandingen hvid og luftig, til sukkeret er opløst.
- Pisk fløden til skum.
- Smelt den udblødte husblas forsigtigt i saften fra de 2 citroner og hæld forsigtigt dette i en tynd stråle i æggemassen under konstant piskning.
- Vend den piskede fløde i fromagen, og kom herefter fromagen i en skål eller lignende og sæt den på køl i 4 timer.
- Syltede citroner: Blancher citronskiverne og skyl dem grundigt, gentag denne proces 7 gange, således man fjerner en stor del af bitterheden fra skallen.
- Kom skiverne i en passende kasserolle, sammen med vanillestangen, kornene herfra sukkeret samt 1 spsk. vand.
- Kog nu hele herligheden ved jævn varme til sukkeret begynder af få konsistens som en let sirup. Træk herefter gryden fra komfuret, kom indholdet i en beholder og køl det ned.