Skipperlabskovs | Herlig gammeldags klassiker
Der er et eller andet helligt over kartoffelmos med iskolde smørklatter. Hvis det ligefrem er en Labskovs, med mørt oksekød, løg og laurbærblade - så kan man næsten bliver helt religiøs. Se med her!
Antal personer: 4
Tilberedningstid: 1 1/2 timer
Forberedelsestid: 15 min.
Ingredienser
- 700 gr oksetykkam, befriet for sener og skåret i tern på 2x2 cm.
- 2 zittauerløg
- 4 laurbærblade
- 10 sorte peberkorn
- 900 g bagekartofler
- 150 g smør
- ½ bdt purløg
- Salt og peber efter ønske
- Krydderurter til pynt (eksempelvis purløg, karse, blomsterkarse og vild brøndkarse)
Fremgangsmåde
- Kødet kommes i en gryde med rigeligt koldt vand, og bringes herefter i kog. Når vandet koger, sigtes kødet fra og skylles omhyggeligt under rindende vand.
- Det skyllede kød kommes i en gryde og dækkes akkurat med vand.
- Zittauerløgene pilles og hakkes fint og kommes i gryden med kødet. Laurbærblade og peberkorn puttes i en gazepose og kommes også i gryden med kødet.
- Det hele koges under låg ved moderat varme i ca. 1 ½ time.
- Imens kødet koger, skrælles kartoflerne og skæres i grove tern på ca. 2x2 cm. Når kødet har kogt i ca. 1 ½ time, kommes kartoflerne i og retten koges uden låg til kartoflerne er helt møre.
- Gazeposen fiskes op af gryden. Smørret skæres herefter i tern og kommes i labskovsen under omrøring. Det er vigtigt at der røres tilstrækkeligt i retten, således kartoflerne jævner.
- Når retten har den ønskede konsistens krydres retten med salt og sort peber. Spis labskovsen med groft rugbrød og koldt smør.