Forloren hare | Thomas Hermans udgave af klassikeren
Lifligt og saftigt farsbrød, spækket med bacon og tilberedt direkte i flødesovs, der er smagt til med ribsgele. Det kan godt være, at det ikke er en ægte hare, men det er ægte lækkert.
Antal personer: 4
Tilberedningstid: 50
Forberedelsestid: 10
Ingredienser
500 g hakket kalv og flæsk (ikke for magert)
2 æg
40 g rasp
1 dl mælk
80 g røget bacon i tern
1 finthakket zittauerløg
2 pk røget bacon i skiver
½ l piskefløde
Lidt smør
salt og peber efter ønske
Evt. ribsgelé
Fremgangsmåde
Rør kød, æg, rasp og mælk sammen til en fars. Steg herefter bacontern og zittauerløg let gyldne i lidt smør og kom blandingen i farsen. Krydr med salt og peber.
Form farsen som en hareryg i bunden af et smurt ovnfast og belæg den med baconskiverne, tryk enderne af baconskiverne ind under bunden af farsen, så de holder på farsens form.
Stil fadet i en forvarmet ovn ved 250 grader i ca. 20 minutter, hæld herefter fløden ved, sænk temperaturen til 175 grader og steg videre i ca. 30 minutter.
Tag stegen ud af ovnen og sigt fløden over i en kasserolle. Hvis sovsen virker for tynd, koges den ind til den ønskede konsistens. Smag sovsen til med salt, peber og evt. lidt ribsgelé.