Koteletter i fad | Nem og lækker hverdagsret med bacon, fløde og paprika
Se med og lær, hvordan du forvandler dine svinekoteletter til skønne saftige smagsbomber med Thomas Hermans mors klassiske opskrift på koteletter i fad.
Antal personer: 4
Tilberedningstid: 20 min.
Forberedelsestid: 10 min.
Ingredienser
- 4 stk store flotte svinekoteletter på ben
- 300 g bacon, skåret i tern
- 2 stk zittauerløg, halveret og snittet fint
- 6 kviste timian
- 3 fed hvidløg, knuste
- 2 ds flåede tomater, hakket i mindre stykker
- 1 spsk tomatpure
- 1 tsk sød paprika, af en god kvalitet
- ½ l piskefløde
- Olivenolie
- Engelsk sauce
- HP sauce
- Citronsaft
- 250 g super gode Brunch pølser
- 100 g svampe
- Salt og peber efter ønske
- Bredbladet persille til pynt
Fremgangsmåde
- Krydder svinekoteletterne med salt og peber og brun dem ganske kort på en varm pande på alle sider i en smule olie (også fedt siden).
- Afdryp dem på et stykke fedt sugende papir og kom dem i et ildfast fad.
- Varm en smule olivenolie op i en passende gryde, sauterer bacontern, zittauerløg, timian og hvidløg heri ganske kort.
- Tilsæt nu paprika og tomatpure og rist dette igennem ganske kort. Tilsæt herefter flåede tomater og piskefløde og kog igennem 5 minutter ved svag varme under omrøring.
- Smag herefter saucen til med engelsk sauce, HP sauce, salt og peber, samt en smule citronsaft.
- Hæld saucen over koteletterne, dæk bradepanden med folie og kom hele molevitten i en forvarmet ovn ved 160 grader i 15 - 20 minutter (tilberedningstiden vil svinge alt efter koteletternes tykkelse).
- Mens koteletterne er i ovnen, ristes de tynde skiver bacon sprøde på en pande og cocktailpølserne snittes i hver ende og ristes ligeledes sprøde.
- Når koteletterne er færdige, anrettes bacon og pølser smukt og akrobatisk på toppen af fadet. Top evt. med bredbladet persille.