Fish tacos | Mexicansk gæstemad med hjemmelavede tacos
Hjemmelavede fisketacos med mør torsk, sprøde grøntsager toppet med en uimodståelig, spicy chilimayo - hvad mere kan man ønske sig?
Antal personer: 4
Tilberedningstid: 1 time
Ingredienser
Tacos:
4 dl majsmel
1 dl hvedemel
4 dl kogende vand
Dressing:
1 dl créme fraiche
1/2 dl mayonnaise
2 spsk limesaft
1 tsk sriracha sauce
1 fed hvidløg
Fyld:
400 g torskefilet eller anden hvid fisk
2 tsk stødt spidskommen
1 tsk cayennepeber
1 tsk salt
1 tsk sort peber
1 spsk olivenolie
1 spsk smør
1/2 rød spidskål
2 stk avocado
5-10 stk cherrytomater
1 stk frisk mozzarella
1/2 bdt frisk koriander
1 lime
Fremgangsmåde
Bland mel og vand sammen og ælt det til en kugle, når temperaturen er til det. Dejen skal være lidt fugtig. Lad den hvile i 15-20 minutter.
Drys torsk med krydderier, og bag den i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Mens torsken er i ovnen, tilberedes dressingen: Bland creme fraiche, mayonnaise, lime, finthakket hvidløg og sriracha sauce sammen. Smag til med salt og peber.
Nu klargøres grøntsagerne: Snit den røde spidskål, og skær avocado ud i tynde skiver. Halvér cherrytomater og lime, og riv den friske mozzarella i passende stykker.
Når dejen har hvilet, deles den i 15-18 stykker, og rulles ud til små cirkler med ca. 12 cm i diameter. Brug hvedemel på bordet, så de ikke hænger fast.
Varm en pande på høj varme og steg dem på hver side, indtil de tager en smule farve. Ca. 1 minut på hver side.
Anret de lune tacos med fyldet, og top med dressing, frisk koriander og lime.