Fish tacos | Mexicansk gæstemad med hjemmelavede tacos

Hjemmelavede fisketacos med mør torsk, sprøde grøntsager toppet med en uimodståelig, spicy chilimayo - hvad mere kan man ønske sig?


Antal personer: 4

Tilberedningstid: 1 time


Ingredienser

    • Tacos:
    • 4 dl majsmel
    • 1 dl hvedemel
    • 4 dl kogende vand
    • Dressing:
    • 1 dl créme fraiche
    • 1/2 dl mayonnaise
    • 2 spsk limesaft
    • 1 tsk sriracha sauce
    • 1 fed hvidløg
    • Fyld:
    • 400 g torskefilet eller anden hvid fisk
    • 2 tsk stødt spidskommen
    • 1 tsk cayennepeber
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk sort peber
    • 1 spsk olivenolie
    • 1 spsk smør
    • 1/2 rød spidskål
    • 2 stk avocado
    • 5-10 stk cherrytomater
    • 1 stk frisk mozzarella
    • 1/2 bdt frisk koriander
    • 1 lime

Fremgangsmåde

    • Bland mel og vand sammen og ælt det til en kugle, når temperaturen er til det. Dejen skal være lidt fugtig. Lad den hvile i 15-20 minutter.
    • Drys torsk med krydderier, og bag den i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.
    • Mens torsken er i ovnen, tilberedes dressingen: Bland creme fraiche, mayonnaise, lime, finthakket hvidløg og sriracha sauce sammen. Smag til med salt og peber.
    • Nu klargøres grøntsagerne: Snit den røde spidskål, og skær avocado ud i tynde skiver. Halvér cherrytomater og lime, og riv den friske mozzarella i passende stykker.
    • Når dejen har hvilet, deles den i 15-18 stykker, og rulles ud til små cirkler med ca. 12 cm i diameter. Brug hvedemel på bordet, så de ikke hænger fast.
    • Varm en pande på høj varme og steg dem på hver side, indtil de tager en smule farve. Ca. 1 minut på hver side.
    • Anret de lune tacos med fyldet, og top med dressing, frisk koriander og lime.