Porretærte | Nem grøntsagstærte med hytteost og bacon
Når aftensmaden skal være nemt, lækkert og billigt, er porretærte altid en sikker vinder!
Tilberedningstid: 45 min
Forberedelsestid: 20 min
Ingredienser
Tærtedej:
150 g hvedemel
40 g fuldkornsmel
1 tsk salt
100 g smør
1 spsk vand
Tærtefyld:
4 porrer
1 pk bacon i tern
6 æg
2,5 dl hytteost
1/2 muskatnød
Salt og peber
Tomater til pynt
Fremgangsmåde
Hak smør i mindre stykker, og ælt det sammen med salt og mel. Du skal ikke arbejde for meget med dejen – saml den til sidst med lidt vand.
Drys bordet med lidt mel og rul dejen ud. Kom den så i en tærteform, og prik huller med en gaffel i bunden. Forbag den i 10 minutter ved 200 grader varmluft.
Steg først bacon sprødt på en pande uden fedtstof. Tilsæt dernæst dine hakkede porrer (husk at rense dem godt for jord mellem bladene) og lad det hele falde lidt sammen.
Mens porrerne varmer blander du æg, hytteost, muskatnød, salt og peber godt sammen.
Kom først porre-bacon-blandingen op i den forvarmede tærtedej, og hæld dernæst de flydende dele over. Top det hele med fintskårne tomatskiver.
Bag tærte i ovnen i ca. 35-45 minutter ved 200 grader varmluft.