Porretærte | Nem grøntsagstærte med hytteost og bacon

Når aftensmaden skal være nemt, lækkert og billigt, er porretærte altid en sikker vinder!


Tilberedningstid: 45 min

Forberedelsestid: 20 min


Ingredienser

    • Tærtedej:
    • 150 g hvedemel
    • 40 g fuldkornsmel
    • 1 tsk salt
    • 100 g smør
    • 1 spsk vand
    • Tærtefyld:
    • 4 porrer
    • 1 pk bacon i tern
    • 6 æg
    • 2,5 dl hytteost
    • 1/2 muskatnød
    • Salt og peber
    • Tomater til pynt

Fremgangsmåde

    • Hak smør i mindre stykker, og ælt det sammen med salt og mel. Du skal ikke arbejde for meget med dejen – saml den til sidst med lidt vand.
    • Drys bordet med lidt mel og rul dejen ud. Kom den så i en tærteform, og prik huller med en gaffel i bunden. Forbag den i 10 minutter ved 200 grader varmluft.
    • Steg først bacon sprødt på en pande uden fedtstof. Tilsæt dernæst dine hakkede porrer (husk at rense dem godt for jord mellem bladene) og lad det hele falde lidt sammen.
    • Mens porrerne varmer blander du æg, hytteost, muskatnød, salt og peber godt sammen.
    • Kom først porre-bacon-blandingen op i den forvarmede tærtedej, og hæld dernæst de flydende dele over. Top det hele med fintskårne tomatskiver.
    • Bag tærte i ovnen i ca. 35-45 minutter ved 200 grader varmluft.